fredag, januari 13, 2012

Gör en insats för självskadebeteende och ätstörningar!

För tre och ett halvt år sedan var jag med och startade upp föreningen SHEDO. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende, ge stöd åt drabbade och anhöriga samt arbeta för en bättre vård för dessa patientgrupper. En superviktig förening, med andra ord! 

Den 18 februari är det årsmöte i föreningen och tills dess behöver valberedningen få tag på en revisor; auktoriserad eller godkänd (kontorevisor) till verksamhetsåret 2012. Jag vet att valberedningen söker med ljus och lykta, och jag hoppas att det någonstans ska gå att finna en revisor som vill göra en insats för självskadebeteende och ätstörningar - utan revisor kan SHEDO inte ta emot bidrag eller ordna insamlingar. Med andra ord är revisoruppdraget mycket viktigt för föreningen. Läs mer om uppdraget och om hur du gör för att anmäla ditt intresse här hos Volontärbyrån.

Om du inte är revisor men ändå vill jobba ideellt för SHEDO så letar föreningen också någon som kan söka fonder, bidrag och stipendier till verksamheten. Här värdesätts att du har lätt att ta kontakt med människor, att du kan uttrycka dig väl i skrift, att du gillar utmaningar och har en portion tålamod. Låter det spännande? Läs mer här hos Volontärbyrån.

Till sist - föreningen SHEDO är en förening som verkligen, verkligen behövs, men för att kunna existera så behöver föreningen ständigt nya medlemmar. Även om jag sedan snart ett år tillbaka inte längre sitter i styrelsen vågar jag lova att situationen på den fronten är densamma nu som när jag var aktiv. Så vill du stötta en uppskattad verksamhet är ett första och viktigt steg att bli medlem. Det blir du enkelt här. Kan du tänka dig att göra lite mer än så finns det här exempel på olika uppdrag inom föreningen där det ibland behövs folk. Eller så kan du ju helt enkelt maila styrelsen och fråga var din hjälp bäst kommer till pass!

Ditt stöd är viktigt!

/ Thérèse
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: